lördag 22 oktober 2011

Kulturnatta - 14 oktober Göteborgs Konsthall

Eftersom jag missade atelieristagruppens besök och samtals workshop - valde jag en guidad visning  på Konsthallen under kulturnatta, under ledning med en av biennalcuratorerna . Göteborgs Internationella Konstbiennal - pågår på fyra olika ställen. Blev inspirerad att besöka någon mer  av dessa utställningar.

Samtidskonst
Hur andra ser, upplever skeendet i samhället och runt oss, alla ser på olika sätt och har  varierande  sätt att belysa tiden.
Att vara delaktig i skeendet  genom andra och uppleva  tillsammans. Få  inspiration. Bli inspirerad av andra material.

Upplevde olika känslor för konstverken
-  konstverket i frigolit kändes  upplyftande och  inspirerande - känslan av att konstverket /installationen lyfte, hade rörelse, kraft – liksom en känsla av att att åka i bil genom stan och titta ut genom bilrutan och i snabba sekvenser  fånga olika fragment som senare i snabb fart formats till skulpturer i frigolit – detta konstver kände jag mest för och fick idér till att arbeta med barnen:  ett gemensamt projekt, instalation som alla barnen kan vara med och forma, som får växa fram och förändras allt eftersom.

- i rummet som tog upp parallella tider –  upplevde jag en tryckande känsla, avsmak, många tankar som – vad har alla dessa människor gjort för att hamna i fängelse?  -hur har deras handlingar påverkat andra människor ?   det var så bra att komma ut från det rummet.
- där var också ett lugnt rum med känsla av frid och tragik –  inpirerad av en autentisk tragisk, händelse som konstnärligt framställdes på film, på ett vackert sätt.

-väven med kopplingar- ljud knaster, impulser, samhörighet med varandra, oavsett var på jorden man befinner sig var också en av verken som jag kände för.

Sammanfattning :
Kompossioner  och  kombinationer av/med  olika material
Lägga till ljud för att få effekter -påverka
Upplevelser med flera sinnen
Inspiration till eget skapande
Arbeta med material som är ”nytt”
Komposioner får ta tid att göra
Större gemensamma  projekt tillsammans med barnen - i form av instalation samt att besöka utställningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar